Tippek és trükkök

Hogyan válasszuk ki a megfelelő padlót?

ÉRDEMES ODAFIGYELNI A PADLÓ KIVÁLASZTÁSÁRA

A számunkra megfelelő padló kiválasztása, ami igényeink szerint jól, biztonságosan és hosszú ideig fog minket szolgálni, egy kis alapismeretet és tudatosságot feltételez. A padló jelentősen befolyásolja a kényelmünket, és indirekt módon az egészségünket is – az anyag összetételénél fogva, a fűtés során a lábunkat ért hő révén, a műszaki jellemzők által, melyek meghatározzák a termék tartósságát, kopásállóságát.

Ahhoz, hogy a padlóval elégedettek legyünk, mindenekelőtt az aljzat egyenetlenségeit és hiányosságait kell megszüntetni, mely nem csak a lerakás szempontjából fontos, hanem a későbbiekben az aljzat minősége miatt is. Ez a padló „láthatatlan“ része, de minden típusú padló esetén alapvető követelmény. Az aljzatnak szilárdnak, simának és száraznak kell lennie. Míg a padlóburkolatot akár évente is kicserélhetjük, az aljzatnak tartósnak kell lennie, lehetővé téve a padló zavartalan használatát. Bármilyen nagyobb egyenetlenség vagy ottmaradt szennyeződés folyamatosan károsítja, roncsolja a padló szerkezetét a használat során. Az aljzat kisebb hiányosságai aljzatkiegyenlítővel vagy betontömítő anyaggal pótolhatók. Az aljzat esetében a precíz eljárás a padló hosszú távú és minőségi használatát teszi lehetővé.

A padló lerakása során is tekintetbe kell venni néhány szabályt. Az egyik legfontosabb tényező maga a szoba (különösen a páratartalom pl. fürdőszoba esetén, de a méret is meghatározó), a padló típusa és megjelenése (sok termék esetén választhatunk az úsztatott lerakás vagy az aljzathoz történő ragasztás között), a padlófűtés követelményeinek figyelembe vétele (padlófűtés esetén a ragasztás hatékonyabb), a hangszigetelés minősége az épületekben (a falak és a mennyezet jó hangszigetelése, és a szomszédok is szerepet játszanak), valamint a kiválasztott padló várható élettartama. Ha a padlót csak egy átmeneti időre választjuk, szükségtelen az aljzathoz ragasztani, az úsztatott lerakás egyszerűbbé teszi az utólagos cserét (gyorsabb és olcsóbb is). A gyártó által biztosított lerakási útmutatót be kell tartani, úgy, mint az általánosan alkalmazandó szabványokat és előírásokat is.

A legtöbb úsztatva lefektetett padló esetén nem szabad megfeledkezni a javasolt alátétekről (lépészaj elleni védelem és párazárás), és főleg a dilatációs hézagokról sem. Ha az aljzathoz ragasztjuk a padlót, a megfelelő ragasztó és technológia játszik szerepet (módszer, mennyiség, rugalmasság). A tapasztalt burkolók mindkét esetben odafigyelnek az aljzat előkészítésére és a lerakási mód megfelelő kiválasztására.

Számos innovatív termék közül választhat design, szín, felületkezelés és ár szerint. Minden egyes terméknek megvannak a maga sajátosságai, engedje meg, hogy röviden ismertessük ezeket.


Műszaki tanácsadásra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot.    ✎ info@kpp.cz
 

SPC minerální podlahy

SPC minerální podlahy

Použité přírodní minerály jsou v souladu s trendem snižování emisí u podlahových krytin, protože mají nulové emise. Velmi nízký tepelný odpor SPC podlah znamená zase efektivnější využití podlahového vytápění, čímž klesá spotřeba energií. A na konci svého životního cyklu je podlaha SPC plně recyklovatelná. 

 • 100% voděodolné
 • Nenáročnost na kvalitu podkladu
 • Rozměrová stálost
Značky
Kährs®
WINEO
Arbiton
KPP

Minerální jádro je inovativní směsí minerálů a moderních polymerů, které zaručují maximální odolnost a rozměrovou a tvarovou stabilitu podlah SPC. Ty se tak svými vlastnostmi pohybují na pomezí mezi vinyly a keramickou dlažbou. Krytiny SPC jsou oproti vinylovým podlahám tvrdší, pevnější a méně náročné na kvalitu podkladu, přitom jsou příjemné na dotek. Nenáročnost na kvalitu podkladu je jedním z benefitů podlah SPC.

Díky minerálnímu jádru nejsou tyto podlahy tak choulostivé a na rozdíl od klasických vinylů neprokreslí každou prasklinku či dolík v podkladu, zvládnou i vyšší zbytkovou vlhkost, takže je lze položit dříve. Vyšší tvarová stabilita než u vinylů zase eliminuje riziko vytváření spár. Navzdory malé tloušťce jednotlivých lamel jsou zámkové spoje 2x pevnější ve srovnání s vinylovými podlahami. Odolné SPC podlahy jsou vhodné i do komerčně zatěžovaných prostor, jakou jsou restaurace či hotelové haly.

FAPADLÓK

FAPADLÓK

A többrétegű padlóburkolatok a tömörfához hasonlítva masszívabbak, stabilabbak és jobban ellenállnak a klimatikus változásoknak, nem vetemednek meg, és nem repedeznek.

 • Nem hajlamosak hajlításra, duzzanatra vagy repedésre
 • Woodlock szakítószilárdságú fazáras reteszelő csatlakozó
 • Fektetési illesztések nélkül fektetve 50x25 területre
Značky
Kährs®
KPP
BAUWERK

Bár a fa egy lenyűgöző természetes anyag, ami természeténél fogva meleg, a mi beszállítóink a többrétegű parketták többségét ajánlják padlófűtésre történő lerakásra is.

A svéd Kährs gyár háromrétegű fapadlói a legnépszerűbbek Európában. A Kährs-t 1857-ben alapították, és ez a régi hagyományokkal rendelkező gyártó büszke a minőségre, az természetes anyagból készült termékekre és a tökéletes designra. A Kährs padlók a nagy szakítószilárdságú Woodloc kapcsolódási rendszerrel készülnek, amely lehetővé teszi a burkolatváltó nélküli lerakást 50 x 25 m-ig, összesen 1250 m2 területen a szobák közötti dilatációs hézag nélkül.

Alternatívaként ajánljuk az 1FLOOR saját márkanév alatt forgalmazott háromrétegű parkettáinkat, és a svájci Bauwerk gyár kétrétegű faparkettáit, melyeket a háromrétegű parkettáktól eltérően az aljzathoz kell ragasztani, így ideális megoldás padlófűtéshez, az alacsony hőellenállásnak köszönhetően is.

A modern technológiáknak köszönhetően a gyártók olajozott vagy lakkozott felülettel, nagy színválasztékkal és felületkezeléssel érdekes megjelenést és textúrát hoznak létre. A kiválasztott felület a megjelenés mellett meghatározza a padló karbantartási igényeit is. Általánosságban elmondható, hogy az olajozott felületek több odafigyelést igényelnek. A rendszeres karbantartás jutalma a hosszú távú elégedettség.

ÖKOLÓGIAI PADLÓK

ÖKOLÓGIAI PADLÓK

Kínálatunkat nagyon érdekes organikus padlókkal bővítettük ki az elmúlt években, melyek KPP Ecology név alatt futnak. Ezek PVC-mentes, klórmentes, plasztikálószer-, halogén-, és nehézfémektől mentes rugalmas padlók.

 • Nem bocsát ki káros anyagokat a környezetébe az egészségre.
 • Könnyű karbantartás - elég tiszta víz
 • Kizárólag természetes anyagokból készül
Značky
WINEO® Purline

Ezen termékek olyan innovatív gyártási technológiával készülnek, amely természetes és újrahasznosítható anyagok felhasználásán alapul. A kinézet számít, de a biztonság sem lehet kevésbé fontos az Ön egészségére, az Ön környezetére és a környezetre nézve! Ezt veszik figyelembe az organikus padlók gyártói. Bár a gyártásra vonatkozó know-how védett, mégis van valami közös ezekben a padlókban. Az anyag összetétele mellett megtartják a praktikumot és a kiváló teljesítményt. Nem kelt hideg érzetet, az antibakteriális és antisztatikus felület ellenáll a szennyeződéseknek.
Hihetetlenül hangzik, de a Wineo Purline padlók ápolásához elegendő a tiszta víz. Ily módon a padló nem szennyezi a környezetet a használat során és újrahasznosításkor sem. Hulladékkezelés szempontjából normál szemétként eldobható. Az egyszínű vagy fahatású dekorok színtartóak. Beépíthetőség szempontjából kínálunk ragasztandó és lock rendszerű padlókat, melyek mindegyike alkalmas padlófűshez is. Talán ezen termékek kapcsán magas árra számít, ez nem így van, a lock rendszerű vinyl padlók áráért már elérhetők. A finn Upofloor padlók kiválóan alkalmasak olyan intézményekbe is, ahol magas higiéniai előírásoknak kell megfelelni. Úgy, mint a vinyl és linóleum padlók esetében, itt is fontos kritérium a jól előkészített aljzat.

Az ár, a megjelenés és a műszaki jellemzők mellett a padló kiválasztásakor fókuszáljon a szoba stílusára, és vegye figyelembe a használatra vonatkozó szempontokat is, és azt, hogy egy új építésű vagy felújítandó ingatlanról van-e szó, beleértve az épület szerkezetét is. A padlót minél előbb érdemes kiválasztani annak érdekében, hogy „testre szabott” legyen a kivitelezés, pl. ha két különböző méretű padlót kell egy szintbe hozni. Jó, ha figyelembe vesszük az egyes anyagok hőellenállását is, és ahogy említettük, a padlófűtésre történő fektetés alkalmasságát is, a terhelhetőséget, és az egészségügyi szempontokat, különösen allergiás vagy légzőszervi megbetegedésben szenvedő emberek esetében. Inkább lágyabb anyagokat válasszon, ha a csatlakozás problémát jelent. Mindig vegyük figyelembe a háziállatok jelenlétét is.

LAMINÁLT PADLÓK

LAMINÁLT PADLÓK

A laminált padlók megfizethetőbb alternatívája a fapadlóknak. Tartósak, alkalmasak padlófűtésre való felszerelésre, könnyen karbantarthatók.

 • Padlófűtésre alkalmas
 • Rendkívül tartós és könnyen karbantartható
 • Olcsóbb alternatíva a fa padlóra
Značky
WINEO
1FLOOR
Classen

Csak vízzel és nedvességgel, kivéve ha speciálisan impregnált szerkezetek vannak, nem túl barátságosak. A gyűjteményekben olyan dekorokat talál, amelyek hűen utánozzák a természetes anyagokat, valamint a teljesen absztrakt mintákat. Laminált padlók esetén javasoljuk, hogy válasszon stabil konstrukciókat kemény HDF-teherhordó táblával, kiváló minőségű reteszelő csatlakozással, és ne becsülje alá a lerakási szabályokat. Használjon zajcsökkentő padlókat az ütészaj elkerülése érdekében.

A Wineo termékcsaládban olyan nedves területeken alkalmazható Aqua Protect kezeléssel rendelkező kollekciókat kínálunk. Az 1FLOOR márkanév alatt ismét viasszal impregnált reteszelőcsatlakozást és egy speciális szinkroszerkezet-módosítást talál, amely hitelesen másolja a fa dekoráció rajzát, beleértve az éves gyűrűk és a felület repedéseinek szerkezetét. Nemcsak kereskedelmi használatra javasoljuk, hogy a Classen kollekcióból válasszon dekorokat, amelyek vastagsága 10 mm, 33 / AC5 terhelési osztályú.

Marmoleum

Marmoleum

A természetes linóleum kiváló megoldás gyermekes családok és háziállatok számára. Kitűnő a nagy mechanikai ellenállás, a hosszú élettartam és az alacsony karbantartás szempontjából.

 • Ökológiai padló természetes alapanyagokból
 • Antisztatikus felület és nagy mechanikai ellenállás
 • Hosszú élettartam és egyszerű karbantartás
Značky
FORBO

Természetesen antisztatikus felülettel rendelkezik, a por és a szennyeződés könnyen eltávolítható. Ha gyermekek vagy hálószobák padlóját keresi, akkor a linóleum a megfelelő választás. Ön értékelni fogja az allergiás és asztmás betegek otthonainak padlóját is. Bakteriosztatikus tulajdonságai megakadályozzák a mikroorganizmusok képződését.

A Marmoleum Click használatát javasoljuk olyan alkatrészekben, amelyeket gyorsan és egyszerűen telepíthetnek az integrált reteszelő csatlakozásnak köszönhetően. A fektetés során csak egy sima, száraz, sima és tiszta felületre kell gondolni, ugyanakkor a Marmoleum Click nem alkalmas magas páratartalmú helyekre, például fürdőszobákra és szaunákra. Kínálunk három kompatibilis formátumban és egyszínű árnyalatok teljes sorozatában, amelyek kombinálhatók egymással és eredeti mintákat hozhatnak létre.

Válassza ki a megjeleníteni kívánt padló típusait

SPC minerální podlahy

SPC minerální podlahy

Použité přírodní minerály jsou v souladu s trendem snižování emisí u podlahových krytin, protože mají nulové emise. Velmi nízký tepelný odpor SPC podlah znamená zase efektivnější využití podlahového vytápění, čímž klesá spotřeba energií. A na konci svého životního cyklu je podlaha SPC plně recyklovatelná. 

 • 100% voděodolné
 • Nenáročnost na kvalitu podkladu
 • Rozměrová stálost
Značky
Kährs®
WINEO
Arbiton
KPP

Minerální jádro je inovativní směsí minerálů a moderních polymerů, které zaručují maximální odolnost a rozměrovou a tvarovou stabilitu podlah SPC. Ty se tak svými vlastnostmi pohybují na pomezí mezi vinyly a keramickou dlažbou. Krytiny SPC jsou oproti vinylovým podlahám tvrdší, pevnější a méně náročné na kvalitu podkladu, přitom jsou příjemné na dotek. Nenáročnost na kvalitu podkladu je jedním z benefitů podlah SPC.

Díky minerálnímu jádru nejsou tyto podlahy tak choulostivé a na rozdíl od klasických vinylů neprokreslí každou prasklinku či dolík v podkladu, zvládnou i vyšší zbytkovou vlhkost, takže je lze položit dříve. Vyšší tvarová stabilita než u vinylů zase eliminuje riziko vytváření spár. Navzdory malé tloušťce jednotlivých lamel jsou zámkové spoje 2x pevnější ve srovnání s vinylovými podlahami. Odolné SPC podlahy jsou vhodné i do komerčně zatěžovaných prostor, jakou jsou restaurace či hotelové haly.

FAPADLÓK

FAPADLÓK

A többrétegű padlóburkolatok a tömörfához hasonlítva masszívabbak, stabilabbak és jobban ellenállnak a klimatikus változásoknak, nem vetemednek meg, és nem repedeznek.

 • Nem hajlamosak hajlításra, duzzanatra vagy repedésre
 • Woodlock szakítószilárdságú fazáras reteszelő csatlakozó
 • Fektetési illesztések nélkül fektetve 50x25 területre
Značky
Kährs®
KPP
BAUWERK

Bár a fa egy lenyűgöző természetes anyag, ami természeténél fogva meleg, a mi beszállítóink a többrétegű parketták többségét ajánlják padlófűtésre történő lerakásra is.

A svéd Kährs gyár háromrétegű fapadlói a legnépszerűbbek Európában. A Kährs-t 1857-ben alapították, és ez a régi hagyományokkal rendelkező gyártó büszke a minőségre, az természetes anyagból készült termékekre és a tökéletes designra. A Kährs padlók a nagy szakítószilárdságú Woodloc kapcsolódási rendszerrel készülnek, amely lehetővé teszi a burkolatváltó nélküli lerakást 50 x 25 m-ig, összesen 1250 m2 területen a szobák közötti dilatációs hézag nélkül.

Alternatívaként ajánljuk az 1FLOOR saját márkanév alatt forgalmazott háromrétegű parkettáinkat, és a svájci Bauwerk gyár kétrétegű faparkettáit, melyeket a háromrétegű parkettáktól eltérően az aljzathoz kell ragasztani, így ideális megoldás padlófűtéshez, az alacsony hőellenállásnak köszönhetően is.

A modern technológiáknak köszönhetően a gyártók olajozott vagy lakkozott felülettel, nagy színválasztékkal és felületkezeléssel érdekes megjelenést és textúrát hoznak létre. A kiválasztott felület a megjelenés mellett meghatározza a padló karbantartási igényeit is. Általánosságban elmondható, hogy az olajozott felületek több odafigyelést igényelnek. A rendszeres karbantartás jutalma a hosszú távú elégedettség.

ÖKOLÓGIAI PADLÓK

ÖKOLÓGIAI PADLÓK

Kínálatunkat nagyon érdekes organikus padlókkal bővítettük ki az elmúlt években, melyek KPP Ecology név alatt futnak. Ezek PVC-mentes, klórmentes, plasztikálószer-, halogén-, és nehézfémektől mentes rugalmas padlók.

 • Nem bocsát ki káros anyagokat a környezetébe az egészségre.
 • Könnyű karbantartás - elég tiszta víz
 • Kizárólag természetes anyagokból készül
Značky
WINEO® Purline

Ezen termékek olyan innovatív gyártási technológiával készülnek, amely természetes és újrahasznosítható anyagok felhasználásán alapul. A kinézet számít, de a biztonság sem lehet kevésbé fontos az Ön egészségére, az Ön környezetére és a környezetre nézve! Ezt veszik figyelembe az organikus padlók gyártói. Bár a gyártásra vonatkozó know-how védett, mégis van valami közös ezekben a padlókban. Az anyag összetétele mellett megtartják a praktikumot és a kiváló teljesítményt. Nem kelt hideg érzetet, az antibakteriális és antisztatikus felület ellenáll a szennyeződéseknek.
Hihetetlenül hangzik, de a Wineo Purline padlók ápolásához elegendő a tiszta víz. Ily módon a padló nem szennyezi a környezetet a használat során és újrahasznosításkor sem. Hulladékkezelés szempontjából normál szemétként eldobható. Az egyszínű vagy fahatású dekorok színtartóak. Beépíthetőség szempontjából kínálunk ragasztandó és lock rendszerű padlókat, melyek mindegyike alkalmas padlófűshez is. Talán ezen termékek kapcsán magas árra számít, ez nem így van, a lock rendszerű vinyl padlók áráért már elérhetők. A finn Upofloor padlók kiválóan alkalmasak olyan intézményekbe is, ahol magas higiéniai előírásoknak kell megfelelni. Úgy, mint a vinyl és linóleum padlók esetében, itt is fontos kritérium a jól előkészített aljzat.

Az ár, a megjelenés és a műszaki jellemzők mellett a padló kiválasztásakor fókuszáljon a szoba stílusára, és vegye figyelembe a használatra vonatkozó szempontokat is, és azt, hogy egy új építésű vagy felújítandó ingatlanról van-e szó, beleértve az épület szerkezetét is. A padlót minél előbb érdemes kiválasztani annak érdekében, hogy „testre szabott” legyen a kivitelezés, pl. ha két különböző méretű padlót kell egy szintbe hozni. Jó, ha figyelembe vesszük az egyes anyagok hőellenállását is, és ahogy említettük, a padlófűtésre történő fektetés alkalmasságát is, a terhelhetőséget, és az egészségügyi szempontokat, különösen allergiás vagy légzőszervi megbetegedésben szenvedő emberek esetében. Inkább lágyabb anyagokat válasszon, ha a csatlakozás problémát jelent. Mindig vegyük figyelembe a háziállatok jelenlétét is.

LAMINÁLT PADLÓK

LAMINÁLT PADLÓK

A laminált padlók megfizethetőbb alternatívája a fapadlóknak. Tartósak, alkalmasak padlófűtésre való felszerelésre, könnyen karbantarthatók.

 • Padlófűtésre alkalmas
 • Rendkívül tartós és könnyen karbantartható
 • Olcsóbb alternatíva a fa padlóra
Značky
WINEO
1FLOOR
Classen

Csak vízzel és nedvességgel, kivéve ha speciálisan impregnált szerkezetek vannak, nem túl barátságosak. A gyűjteményekben olyan dekorokat talál, amelyek hűen utánozzák a természetes anyagokat, valamint a teljesen absztrakt mintákat. Laminált padlók esetén javasoljuk, hogy válasszon stabil konstrukciókat kemény HDF-teherhordó táblával, kiváló minőségű reteszelő csatlakozással, és ne becsülje alá a lerakási szabályokat. Használjon zajcsökkentő padlókat az ütészaj elkerülése érdekében.

A Wineo termékcsaládban olyan nedves területeken alkalmazható Aqua Protect kezeléssel rendelkező kollekciókat kínálunk. Az 1FLOOR márkanév alatt ismét viasszal impregnált reteszelőcsatlakozást és egy speciális szinkroszerkezet-módosítást talál, amely hitelesen másolja a fa dekoráció rajzát, beleértve az éves gyűrűk és a felület repedéseinek szerkezetét. Nemcsak kereskedelmi használatra javasoljuk, hogy a Classen kollekcióból válasszon dekorokat, amelyek vastagsága 10 mm, 33 / AC5 terhelési osztályú.

Marmoleum

Marmoleum

A természetes linóleum kiváló megoldás gyermekes családok és háziállatok számára. Kitűnő a nagy mechanikai ellenállás, a hosszú élettartam és az alacsony karbantartás szempontjából.

 • Ökológiai padló természetes alapanyagokból
 • Antisztatikus felület és nagy mechanikai ellenállás
 • Hosszú élettartam és egyszerű karbantartás
Značky
FORBO

Természetesen antisztatikus felülettel rendelkezik, a por és a szennyeződés könnyen eltávolítható. Ha gyermekek vagy hálószobák padlóját keresi, akkor a linóleum a megfelelő választás. Ön értékelni fogja az allergiás és asztmás betegek otthonainak padlóját is. Bakteriosztatikus tulajdonságai megakadályozzák a mikroorganizmusok képződését.

A Marmoleum Click használatát javasoljuk olyan alkatrészekben, amelyeket gyorsan és egyszerűen telepíthetnek az integrált reteszelő csatlakozásnak köszönhetően. A fektetés során csak egy sima, száraz, sima és tiszta felületre kell gondolni, ugyanakkor a Marmoleum Click nem alkalmas magas páratartalmú helyekre, például fürdőszobákra és szaunákra. Kínálunk három kompatibilis formátumban és egyszínű árnyalatok teljes sorozatában, amelyek kombinálhatók egymással és eredeti mintákat hozhatnak létre.