ČLÁNEK

VINYL PADLÓK ÉS KARBANTARTÁSUK

Fennállásuk során a viny padlók nagy előrelépéseket tettek. A tekercses kivitel mellett már olyan vinyl modulok is készülnek, amelyeket már nem kell az aljzathoz ragasztani. A klikk rendszernek köszönhetően sokkal könnyebben és gyorsabban lerakhatóak. A vinyl padlók széles körű szín és dekor választékot kínálnak. Kitűnően imitálják az olyan természetes anyagok megjelenését, mint a fa és a kő.

A vinyl padlók előnye a megfelelő keménység és ugyanakkor a tökéletes rugalmasság, emellett 100%-ban vízállóak. Felületük nem csúszik és nem fázik meg az ember lába, ha lakásban mezítláb jár rajta. A vinyl padlók csendesek, ráadásul padlófűtésre is lerakhatók. Sikeresen használják a háztartás minden szobájában, beleértve a fürdőszobában is. Itt azonban tanácsos tekercses vinylt használni. Három vagy négy méteres szélesség mellett a telepítés során szinte nem jön létre olyan csatlakozás, amelyen keresztül nedvesség kerülhetne az aljzatba. Bár az éleket általában impregnálással kezelik, ez csak rövid távú védelmet nyút a nedveséggel szemben.

A vinyl padlók rutinszerű karbantartása rendkívül egyszerű. A tisztításhoz elegendő egy porszívó, seprű és egy tiszta vízbe áztatott nedves rongy vagy felmosógép-MOP. Ha a padló erősen szennyezett, adjunk a vízhez padlókhoz szánt PUR felületkezeléssel ellátott tisztítószert és mossuk fel vele a burkolatot. Ezután a burkolatot mossuk fel ismét csak tiszta vízzel. A vinyl padlókhoz vannak speciális termékek, amelyek növelik fényességüket, ugyanakkor ellenállnak a szennyeződésnek vagy a pornak. Megvásárolhatók padlógyártóktól és kiskereskedőktől, vagy a drogériákban.

Tisztításkor ne használjon mosogatószert vagy univerzális tisztítószereket, és kerülje az agresszív felmosószereket is, amelyek károsíthatják a burkolat a poliuretán védőbevonatát. Vigyázzon a hajfestékekkel. Ha vinyl van a fürdőszobában, ahol hajfestékekkel dolgozik, a padlót közvetlenül a lerakás után azonnal kezelje Dr. Anticolor. Schutz készítménynel , amely megvédi padlóját a maradandó károsodásoktól.

Annak ellenére, hogy a vinyl ellenáll a kopással és más mechanikai sérülésekkel szemben, visszafordíthatatlan károsodás esetén a padló egy része cserélhető. A klikkes vinyl padló cseréje gyorsabb és könnyebb, mint a ragasztotté.

Olvasson tovább cikkeket blogokból!

VINYL PADLÓK ÉS KARBANTARTÁSUK

VINYL PADLÓK ÉS KARBANTARTÁSUK

Fennállásuk során a viny padlók nagy előrelépéseket tettek. A tekercses kivitel mellett már olyan vinyl modulok is készülnek, amelyeket már nem kell…